søndag den 29. september 2013

Oplevelser II

3. Kanotur på Contentnea Creek
Lørdag d. 21 september havde Mette (en anden dansker) og mig meldt os til en heldagskanotur med universitetet på Contentnea Creek - stedet vi skulle i vandet var ca. 1 time væk. Vi skulle mødes kl. 6:45 om morgenen med afgang kl. 7, men vi var nød til at vente en times tid på nogle af de andre deltagere fordi de åbenbart ikke var kommet op. Det er vel hvad der kan ske når man skal møde så tidligt. På vej derud begynder det at regne rigtig meget, og det skal lige siges at når det regner herovre så regner det altså virkelig meget! Heldigvis holder det lidt op, da vi kommer frem og her får vi lidt intro til kanoerne og turen vi skal ud på samt lærer hinanden lidt at kende.
Vi var 7 deltagere plus to ledere og havde 5 kanoer. Vi skulle selvfølgelig starte med at vælte i kanoerne for, at vi vidste hvad vi skulle gøre hvis det skete senere på dagen.
Altså skulle vi begive os ud på en 15 km kanotur drivvåde og vi blev ikke tørre før vi spiste frokost og regnen var stoppet helt.
Mette og jeg starter med at sejle sammen med mig bagerst (fandt ud af at jeg var ret god til at styre), men efter et stykke tid vælger lederne at ændre på parrene i kanoerne for at at udligne hvor gode folk var, så ingen sakkede bagud. Jeg fik en dreng ved navn Sonny over forrest i min kano og om det var en god ting ved jeg ikke helt for han væltede vores kano! Vi kom lidt for tæt på et træ der var væltet ned i åen og han ville skubbe os væk, hvilket åbenbart fik kanoen til at vende sig på hovedet. Så ja, vi var i vandet endnu engang. Heldigvis var åen ikke specielt dyb og vi fik hurtigt tømt den for vand og fortsatte turen.
Åen løb gennem et smukt skovområde med træer på begge sider. Den svingede en del og der var rigtig mange væltede træer og træstammer vi skulle udenom, så det var lidt af en udfordring, men vi klarede det over al forventning!
Frokosten var inkluderet og den spiste vi på et stykke 'strand', hvor solen endelig kom frem og vi kunne blive lidt tørre. Frokosten bestod i sandwich vi selv skulle lave og æbler.
En af de bedste ting på turen var, at vi så en Great Blue Heron, som er en ca. 120 cm høj hejre. Vi kom rundt i et sving og der var den lige pludselig, måske 30 meter længere fremme. Det var så fedt! Udover den så jeg også en Red-tailed Hawk, en Kingfisher og nogle Sandpipers, men desværre ingen oddere eller bævere. 
Efter 5-6 timer på vandet kom vi endelig frem til vores mål, og måtte sige farvel til dette skønne sted og vende hovedet hjemad. Hjemme på universitet fik vi rengjort vores udstyr og som tak for at vi var med, fik vi en gratis t-shirt.




4. Fall Forum med dyrlæge Dr. Keith D. Wiggins
Torsdag d. 26 september var jeg til et oplæg, som jeg havde fået anbefalet af min professor i Animal Nutrion, Dr. Eisemann. Det var hovedsageligt for studerende som var med eller vil være med i universitetets Food Animal Scholars Program - et program for studerende der læser Animal Science eller Poultry og som er 'pre-vet' - men alle var velkomne.
Oplægget handlede om Dr. Wiggins' liv og uddannelse og hvordan han var nået til der hvor han var. Han arbejder lige nu som direktør i the United States Department of Agriculture, hvor han har med håndhævelse af love og regler for import af animalske produkter og bi-produkter som kan sprede fremmede sygdomme hos dyr, herunder fugleinfluenza, Newcastle disease og mund-og-klovsyge. Målet med dette er at forhindre biologisk terror (forgiftelse af mad og vand) og trusler mod den amerikanske folkesundhed.
Han havde mange eksempler på produkter folk prøver at smugle ind i landet - herunder alt slags kød, hele døde dyr (ja, det er rigtigt), æg med fostre i (åbenbart en delikatesse nogle steder i verden) og trofæer af dyr skudt i udlandet, som er ulovlige at tage med ind i USA.
En anden interessant ting er at han var dyrlæge i militæret og lige nu er en del af The National Guard. I militæret var hans job at sørge for at de amerikanske soldater fik rent vand og at deres mad var ordenlig kvalitet.
Jeg er ikke helt sikker på hvordan det fungerer, men på universitetet ser vi stort set hver dag unge soldater som er klædt i fire forskellige uniformer (Army, Navy, Air Force og Marine Corps) og de har timer med os andre. Umiddelbart har det vidst noget at gøre med at de kan få et stipendium og tage nogle kurser indenfor Military Science med fokus på en karriere som leder/officer enten i militæret eller civilt.
Med hensyn til at blive dyrlæge i USA, så er man på bacheloren 'pre-vet', hvilket betyder at man tager nogle kurser indenfor det veterinære område som vil forbedre ens chancer for at komme ind på kandidaten, men dette kan man gøre fra et hvilket som helst studie, altså er der ikke noget studie på bacheloren der hedder veterinærmedicin.
Når man er færdig med sin bachelor kan man så søge ind på College of Veterinary Medicine og læse fire år ekstra på fuld tid og herefter kan man kalde sig dyrlæge.
Dette oplæg har gjort mig lidt klogere på USA, men der er stadig meget at lære.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar