torsdag den 31. oktober 2013

Oplevelser III

5. Eftermiddag med maling og heste
Lørdag d. 19 oktober havde min Companion Animal Club et stykke frivilligt arbejde vi kunne deltage i og på den måde få timer i klubben. Det gik ud på at vi skulle male dørene til hestestalden på en af universitetets forsøgsgårde. Vi var ca. 12 piger som deltog, og jeg er stadig forundret over at de stort set alle er yngre end mig, men det kan jo ikke undgås.
De var dog alle rigtig søde og vi fik snakket en del mens vi malede. Vi mødtes kl. 14.30, hvorefter vi carpooled (et par stykker giver resten et lift) til stalden og hurtigt startede med først at sætte tape op, for selvfølgelig er det rigtig amerikansk som i kan se nedenunder med et kryds på tværs af en hvid dør, som ikke måtte få rød maling på sig.
Der var fire store døre der skulle males på ydersiden og to af dem skulle også males på indersiden. Dette tog ikke mere end en halvanden og der var sat 3 timer af, så vi brugte resten af tiden på at muge stalden ud og derefter tage ud og se hestene. Desværre stoppede min kamera på telefonen med at virke, så der blev ingen hestebilleder.
Vores formand for foreningen viste os rundt på stedet og vi så folingsboksene, foderrummet og der hvor hingstene springer - spændende at se, især fordi staldene herovre er meget mere åbne på grund af det noget bedre vejr de har. Meget forskelligt fra derhjemme.




6. Møde om frivilligt arbejde hos SPCA
Søndag d. 20 oktober kunne vi komme med til et informationsmøde om at være frivillig på SPCAs internat som ligger 15-20 minutter væk. Her fik vi en rundvisning på stedet og den hovedansvarlige fortalte om hvilke opgaver de frivillige kunne vælge at udføre. Det er sådan at man for at kunne udføre disse skal have haft et kursus indenfor det specifikke område. Ville man f.eks. være Dog Matchmaker skulle man først have træning i at håndtere hunde og derefter træning i hvordan man skal vise hunden frem til potentielle adoptører. Alt dette handler om erstatningsansvar (liability), da amerikanere jo kan sagsøge hinanden for alting, så for at stå bedre i en potentielt retssag skal internatet kunne bevise at vi har haft den rette træning, derudover skal der underskrives en waiver hvor stedet fraskriver sig ansvar for personlig skade eller sygdom som følge af at have arbejdet på stedet.
Internatet formidlede både hunde, katte og kaniner, og de er alle kastreret/steriliseret, vaccineret for DHLPP (samlet hundevaccine), FVRCP (samlet katte vaccine) og rabies, har fået ormekur og indsat en mikrochip. 

I USA har de et relativt stort problem med rabies i forhold til Danmark. En af de største grunde til det er at de har en noget større pulje af vilde dyr som kan have det herunder flagermus, egern (3 forskellige), ræve, prærieulve, vaskebjørne og diverse mindre rovdyr. På internatet gik de meget op i at hundene og kattene helst ikke måtte bide os mennesker, for hvis der kom blod, så skulle dyret i karantæne i 10 dage og man skulle tjekkes med det samme i frygt for at dyret skulle have rabies. Vaccinen beskytter nemlig kun mod at få rabies, men kan ikke kurere dyrene hvis de havde det før de fik vaccinen.
Et andet stort problem herovre er hjerteorm hos hunde, efter sigende skulle North Carolina være et hot spot for disse orm grundet klimaet (varmt og fugtigt) og den dermed store mængde myg i staten, da disse er vektorer for ormene.
Lige nu havde de et udbrud af ringorm hos kattene, hvilket betød at de katte der havde det skulle vaskes godt og grundigt. Dette resulterede som i jo nok kan gætte i nogle meget triste katte indtil de endnu en gang var tørre.
Jeg synes det kunne være sjovt at prøve at være frivillig sådan et sted, men desværre har jeg ikke nok tid tilbage, da de helst ville have man kunne fortsætte i længere tid, og før man kommer igennem træningen og det hele, så ville jeg kun have en måned tilbage. Heldigvis får jeg dog forhåbentlig snakket med nogle katte når jeg d. 2 november skal hjælpe til med en katteauktion hos Cat Angels, som er et andet internat i området.




7. North Carolina State Fair.
Sidste uge var det tid til North Carolinas State Fair som varede i 10 dage fra den 17.-27. Oktober. En state fair er defineret som en annual competitive and recreational gathering of a U.S state's population. På dansk - en blanding mellem et marked, en messe, et dyrskue og et tivoli. Jeg må være ærlig og sige, at jeg havde forventet, at der ville være masser af dyr at kigge på, men desværre var det ikke der fokus lå for arrangørerne.  Jo, der var da en smule, men det handlede mest om mad og forlystelser. Noget de især elsker i sydstaterne er at friturestege ALT, og jeg mener virkelig alt - herunder bl.a. Oreos, cheesecake, Snickers, müeslibarer og mac&cheese. I et af de første indlæg skrev jeg, at de andre piger smagte friturestegte Oreos til vores RecFest og at de synes det var ulækkert. Denne her gang prøvede jeg det så, og det er faktisk ikke så ringe endda. Der var noget lækkert over det. Du har chokolade, vanilje og friturestegt dej og på en eller anden måde smager det bare godt. 
Derudover var der mange boder der solgte typisk amerikansk mad; grillede majs, hamburgers, hot dogs, pizza, og noget de er glad for i det her område: gigantiske kalkunlår.



De solgte også alligatorkød!
Nu skal det hele ikke handle om mad. De havde selvfølgelig også en masse udstillinger og kåringer af alt fra haver, buketter, græskar, kartofler, køer, grise og hø m.m. Derudover var der også udstillet lokal kunst, kaniner og der var et sted man kunne se hvordan de lavede tobak. En rigtig hyggelig fredag eftermiddag og aften, men så er der heller ikke mere i det.
Meningen var at jeg faktisk også skulle have været der onsdag med mit græsfag, hvor vi skulle kigge på evaluering af hø (ja, du hørte rigtigt!). Dette kunne dog ikke lade sig gøre logistisk, så det endte med at vi blev hjemme. Vi skulle dog ikke gå glip af denne mulighed for at evaluere hø hvor vi kunne sammenligne med de rigtige resultater, så dette gjorde vi denne onsdag i stedet for. Min professor havde nemlig fået bragt de 14 høballer til skolen, hvor vi så kunne være rigtige bonderøve og røre og lugte til høet. Spændende sager jeg går rund og laver! Her er lidt ekstra billeder:

Vi var også ovre og se hestestalden


Lidt dyrskue var der over det!



Et meget passende billede her til sidst, da det jo er Halloween i dag! Så vi skal klædes ud og i aften skal vi til Halloween Hike på gaden ovenfor campus, hvor der er en masse arrangementer. Så må vi se hvad Halloween i USA går ud på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar